Evenement “STELVIO”

Gepubliceerd door Stichtingscb op

"STELVIO"

In het hemelvaart weekend van woensdagavond 25 mei tot en met zondag 29 mei gaan wij naar Noord-Italië! We zullen daar een fietstocht of een hiketocht maken op de Stelvio. De Stelvio is een van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen. Het steilste stuk is 9,2%! We organiseren dit evenement voor: STICHTING SENIORENCENTRUM BOLLENSTREEK.

 

Seniorencentrum Bollenstreek is opgericht door Alies Haasnoot & Esther van den Burg. Zij zijn werkzaam in de wijkverpleging/thuiszorg, Alice Care & Care Complete.

In hun werk zien zij regelmatig dat er ouderen/senioren zijn die eenzaam zijn of te weinig de deur uit gaan. Dit is de reden van het oprichten van deze stichting. Ouderen hebben zich altijd ingezet voor onze maatschappij, met hard werken en veel plezier. Als je ouder wordt, gaat je lichaam vaak achteruit, maar je geest niet. Die blijft nog steeds hetzelfde. Echter je lichaam brengt je niet meer waar je zijn wilt. Als daarnaast ook nog eens je partner komt te overlijden, je kinderen hun eigen weg gaan, ligt eenzaamheid op de loer. De gouden rand gaat van je leven af. Dit doet zeer, zowel lichamelijk als mentaal.

Seniorencentrum Bollenstreek wil hier tegen strijden met hand en tand!!! Ouder worden is zoveel meer dan lichamelijke achteruitgang. Ouder worden is wijsheid, berusting, rust en overzien van je leven. Maar moet dit eenzaam? NEE! Dit kan met elkaar, want samen sta je sterker. Samen is eenzaamheid te dragen. En samenzijn, ontmoeting met de ander, elkaar zien, is de basis van deze stichting.

We weten dat vriendschap erg belangrijk is in je leven, niemand kan zonder 1 of meerdere vrienden. Een mens die je ziet, hoort en om je geeft. Maar hoe doe je vriendschap op als iedereen om je heen wegvalt door ouder worden? Dan creeer je een plek waar ontmoeting centraal staat, waar er mensen zijn die snappen hoe dat werkt: ontmoeten en band opbouwen. En Esther en Alies snappen dat!

Samen met een groep vrijwilligers hebben zij een plaats gecreeert waar je weer vriendschappen kunt op doen. Een gezellige laagdrempelige plaats, waar ruimte is voor een 10 tal ouderen die elkaar daar weer kunnen ontmoeten. Een veilige plek waar je kunt lachen, maar ook huilen. Waar je je verhaal kwijt kan, klein of groot aan de grote keukentafel, bij het open haard vuur in de salon of aan de kaarttafel.

Na 11/2 jaar kunnen we zeggen dat deze werkwijze zijn vruchten afwerpt: er zijn 3 dagen met een vaste groep ouderen die elkaar bij Op Lis ontmoeten en vriendschap hebben opgebouwd. Ze kennen elkaar bij naam en weten inmiddels van elkaars achtergrond. De coordinatie en vrijwillegers van Op Lis hebben oog voor het begeleiden van deze processen, tussen het koken, koffiedrinken en spelletjes doen door.

Om dit te kunnen uitbouwen en nog meer ouderen te kunnen voorzien is er geld nodig.

Fantastisch dat je hieraan mee wilt werken door mee te doen aan dit mooie project en de barre Stelvio te gaan beklimmen met fiets of lopend. Naast het fraaie plaatje, is het ook een grote persoonlijke prestatie en een sportief samenzijn waar je mogelijk nieuwe vriendschappen op doet!

Wat doet de stichting met het opgehaalde geld?

Stichting seniorencentrum bollenstreek wil graag jassen met het eigen logo erop voor herkenbaarheid, een duo-fiets om meer naar buiten te kunnen met elkaar, een rolstoelbus voor uitjes en een eigen pand voor de dagbesteding waarbij een professionele keuken kan gerealiseerd worden. Maar ook een extra jaarplek voor iemand die het zelf niet kan betalen en waarbij geen WMO (wet maatschappelijke ondersteuning financiert plekken op de dagbesteding) mogelijk is.

Wanneer je wilt deelnemen vragen we je zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Laat je creativiteit maar zien!

Programma:

Op een van de dagen ( 26 – 28 mei) vindt het evenement plaats. Zowel de bikers als de hikers gaan de Stelvio beklimmen en zullen rond de zelfde tijd arriveren op de top.

Op de andere dagen kun je zelf je tijd invullen, je kunt bijvoorbeeld een extra dag fietsen, hiken of de omgeving verkennen. Op zondag vertrekken we weer richting huis.

 

Vertrek: woensdagavond

Vervoer: eigen auto’s

Verblijf: wordt geregeld als het aantal deelnemers bekend is.

Eten en drinken: door iedereen zelf.

Materialen/benodigdheden: iedereen draagt hier zelf zorg voor. ( ook je fiets )

Kosten: eigen kosten. (benzine, verblijf, eten en drinken)


Wil je graag mee? Twijfel niet en schrijf je in:

 Mail: jesse@bootenbroersen.com

 

Ook voor vragen kan je dit mailadres gebruiken. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

Categorieën: Activiteiten